Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 12 серпня 2013 р.

АКТИВНИЙ – ЦЕ ТОЙ, ХТО…, ПАСИВНИЙ – ЦЕ ТОЙ, КОГО…


(рекомендації щодо дій комітетів самозахисту)

Вітаю Шановне Товариство!
За останній тиждень на свою електронну пошту svf2011@ukr.net і не тільки отримав чимало відгуків стосовно нашої ініціативи по створенню Громадського комітету самозахисту населення («громком», як нас вже охрестили в Інтернет-виданнях). Вдячний за перші консультації, поради, застереження і навіть перші погрози.
Сергій Філіпенко

Більшість питань стосується структурування, подальшої діяльності та планів на майбутнє. Прошу порозуміння, але кожному окремо просто фізично (секретаркою ще не обзавівся) не встигну відповісти, тому спробую звести стандартні рекомендації в цьому матеріалі.
Розумію, що представники спецслужб, разом із уже майже рідним мені «паном Майором» з мого телефону намагатимуться дешифрувати кожну букву, кому і крапку цього матеріалу. Тож хотілося б почати з підказки для аналітичних відділів спецслужб: частина інформації, щодо рекомендацій до дії, зашифрована в моєму матеріалі дворічної давнини під кодовою назвою «ТРАКТАТ» (читай навпаки))). Перечитайте уважно.
А поки аналітики-«спецушники» голосно сопуть та читають навпаки, спробую відповісти тим, хто щиро бажає змінити існуючу прогнилу систему влади в країні.
Отже, ми розглядаємо подібну форму співпраці між громадянами («громкоми»), як невеличкі, мобільні «партизанські загони» на окупованій території (звісно ж умовно), які діятимуть в правовому полі (принаймні до того моменту, коли з нього не буде намагатись виходити влада). Формат комітету не передбачає жорстких статутних відносин. Більшість голосів у прийнятті будь-яких рішень і ВПЕРЕД!
Чітких інструкцій щодо дій подібних утворень, давати немає сенсу. На першому плані – креатив і (звісно ж) законність. Бо (як приклад) для мешканців сходу болючим є питання несанкціонованих копанок, для мешканців заходу – незаконна вирубка лісів, яка призводить до руйнівних повеней, мешканці півночі спостерігають за створенням місячного пейзажу на місці титанових рудників, у мешканців півдня кожного дня забирають морське узбережжя, а території мешканців центру труять пестицидами.
Ці проблеми можна віднести до розряду локальних та навколо них розбудувати більш потужні громади. Горе – об’єднує та згуртовує. Але, є проблеми загальнонаціональні, такі як: корупція, екологія, низька якість медичного обслуговування, тотальне безробіття, свавілля комунальників та чиновників всіх рівнів, руїна в економіці, занепад в науці, культурі та освіті. Ці проблеми в найближчому майбутньому об’єднають кожну окрему громаду в Громадянське суспільство.
Отже з огляду на вищесказане, формування і роботу «громкомів» можна розділити на дві стадії: перша - «поради-рекомендації», друга - «директиви». Стадії в свою чергу ділитимуться на етапи (мають пройти р… Еволюційний шлях формування).

«ПОРАДИ-РЕКОМЕНДАЦІЇ»

1-й етап: Маячки-світлячки

Відповідно до Статті 5-ї Конституції України єдиним джерелом влади в Україні є народ. Хто заважає активно відстоювати свої права? Отже, від цих постулатів треба відштовхуватись та пірнати в «креатив» загальних ідей учасників утворення. Головне завдання – створити активний центр тяжіння, об’єднуватись та працювати разом задля досягнення спільної мети. На «виході» кожен чиновник-негідник (посадова особа) мають отримати «бонуси» через висвітлення кожної конкретної проблеми із зазначенням конкретних прізвищ і посад. Таким чином можна буде почати формувати базу даних чиновників-нероб для першочергового розгляду саме їх справ після змін у керівництві країною.
Тобто, подібні формування, «маячки-світлячки», мають стати проблисковим дороговказом спільного курсу і напряму руху. Зрозуміло, що на цьому етапі акції будуть малочисельними, тому їх не треба робити довготривалими з висуванням нездійснених вимог.
Будь-які акції мають бути спрямовані в об’єднуюче русло. Теми, які роз’єднують суспільство, краще не чіпати взагалі. Доречним буде саме соціально-економічний напрямок діяльності.
Будь-яка акція або дія має широко (наскільки це можливо) висвітлюватися. В якості подібного рупора оприлюднення інформації пропонуємо наше незалежне інтернет-видання із мінімальною цензурою (неприпустима нецензурна лексика) LELEKA NEWS (e-mail редакції: leleka.np@gmail.com).

2-й етап: Гірлянда

Після набуття «критичної маси» і ваги у суспільстві, розрізнені комітети координуватимуть спільні дії з різною тематикою в загальну акцію. І, якщо на першому етапі влада замовчуватиме, ігноруватиме, не помічатиме то в масштабах країни це не залишиться без уваги центральних ЗМІ.

3-й етап: Головна ЙОЛКА країни

Як відомо, революції творяться в столиці. Третій етап – це спільна загальнонаціональна акція на головній площі країни з однією спільною вимогою – відсторонення злочинців від влади. Після цього буде можливим перехід до другої стадії роботи «Директиви» де будуть прописані чіткі інструкції до виконання.

Пам’ятайте: ЖИВА РИБА ПЛИВЕ ПРОТИ ТЕЧІЇ!!! Тим більше, якщо течія несе у вир.

А тим, хто задає мені двозначне питання (цитую): - «Чи вам не страшно?», відповім питанням на питання – а вам не страшно переходити автошляхи по яких «літають» мажори, вбивають людей та уникають покарання? Вам не страшно звертатися до лікаря або судді, який вас ідентифікує лише як джерело прибутку, подарунку, хабара? Чи не страшно вам потрапити до буцегарні райвідділку міліції, де вас катуватимуть, попередньо затримавши за відкорковану пляшку пива у вашій руці? Чи не лячно вам неофіційно працевлаштуватися на роботу, де роботодавець витискатиме з вас останні «соки», урізатиме зарплату та врешті-решт вижене за паркан не розрахувавшись за виконану роботу, наказавши охороні стріляти у випадку ваших намагань з’ясувати ситуацію? Чи не страшно вам віддавати свою дитину до школи або дитячого садочка, де не здаючи своєчасно кошти у різні фонди і на нескінченні ремонти до вашої дитини ставитимуться упереджено, руйнуючи її психіку? Вам не страшно вживати в їжу ГМО та інше Г…МНО, у вживанні якого винен тільки споживач, а не реалізатор чи виробник?

БІЙТЕСЯ – ЦЕ ВАШЕ КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО, А МЕНІ НАБРИДЛО!!!

Сергій Філіпенко,
координатор Громадського комітету
самозахисту населення
в Дніпропетровській області

Контактні дані координаторів Громадського комітету самозахисту населення Дніпропетровської області:

Сергій Філіпенко (Дніпропетровськ, тел. +380991760103, електронна адреса svf2011@ukr.net)
Володимир Степаненко (Павлоград, тел. 0501654047, електронна адреса stepanenko-47@ukr.net),
Анатолій Коваль (Новомосковськ, 0964767086) Артур Литвиненко (Новомосковськ, тел. 0509077535).

У Кривому Розі та Дніпродзержинську громадські комітети самозахисту населення на стадії формування. Зв'язатись з активістами, які проводять цю роботу можна через Сергія Філіпенка. В силу цього, контактні дані координаторів у цих містах ми зможемо повідомити після створення відповідних громадських комітетів.



 LELEKANEWS

Немає коментарів:

Дописати коментар