Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 11 березня 2013 р.

Чого іще ви не знали про звірства ОУН УПА?

Чого іще ви не знали про звірства ОУН УПА?




Фотографія з трупиками чотирьох дітей, прив'язаних до дерева колючим дротом, відома напевне кожному, хто всерйоз цікавився історією українсько-польських відносин в сорокових роках. Як пише "Львівська газета" за 25 травня 2007 року:
"Усі поляки знають, що її зроблено на Тернопільщині в сорокових роках, і вона буцімто демонструє звірства ОУН-УПА проти мирного польського населення. Цю тезу, підкріплену жахливою світлиною, активно передруковували часописи, її використовували у своїх працях польські історики. Вона також потрапила у двотомний фотоальбом “Людиновбивство. Звірства УПА проти поляків: документальні фото”, що вийшов 2003 року."

Не знайшовши свідчень "злочинів" УПА на території України, за розповсюдження злощасної фотографії не по-дитячому взялася промосковська пропаганда. Де б не заходила мова про УПА - там і з'являлося це зображення, смачно приправлене підписами типу "чудовищная фотография, наглядно демонстрирующая преступную деятельность ОУН и УПА".

Але раптом для фальсифікаторів історії стався великий облом.
Польські історики Ада Рутковська і Даріуш Стола із варшавського університету Collegium Civitas встановили, що фотографія була зроблена в 20-х роках, і зображені на ній діти навіть не були поляками. За повідомленням польської газети Rzeczpospolita Online, діти стали жертвами божевілля їх матері:

"Це сталося вночі з 11 на 12 грудня 1923 р., чотири жертви — це циганські діти, а вбивцею була їхня божевільна мати, 32-річна М.Д. Випадок є докладно описаним в праці "Маніакально-депресивний психоз у судово-психіатричній казуїстиці", розміщена в "Психіатричному щорічнику" в 1928 р. Її автором був Вітольд Лунєвські, у статті подана і ця фотографія".

Фальшивка стала широко відомою завдяки такому собі Александру Корману, якого "Львівська газета" помилково вважає істориком. Александр Корман істориком ніколи не був.
Із спогадів його племінниці Марти випливає, що в роки війни Корман був співробітником совєтських диверсійних груп.


http://www.quebec-ukraine.com/forum/viewtopic.php?t=743

1 коментар:

  1. Памятник тоже психопатке поставили?http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/1//57/569/57569413_Pamyatnik_polyakam_ubituym_ukrainskimi_nacionalistami_vo_vremya_vtoroy_mirovoy_voynuy_galickiy_venochek.jpg

    ВідповістиВидалити