Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 21 квітня 2014 р.

Партизанська війна

У зв'язку з останніми подіями в Україні, після анексії Криму та частково Донбасу російсько-фашистською ордою, з'явилися підозри, що може початися широкомасштабна війна . На нашу думку, більша частина населення України, котра не потрапить у регулярну армію, буде змушена вести партизанську війну. Так як ми не маємо спеціальної підготовки, не володіємо потрібною інформацією, то змушені її шукати в інтернеті, щоб ознайомитися і бути корисними для країни в тяжкий час війни. Тож ми будемо самостійно вивчати особливості ведення боротьби, і вас з ними ознайомлювати.
Активісти ГР "Лелека"



 Партизанська війна — різновид війни, бойові дії якої здебільшого поза лі¬нією фрон¬ту, які ведуться окремими особами або збройними формуваннями, що не входячи до складу регулярних збройних сил, добровільно беруть участь у боротьбі з іноземними загарбниками або в громадянській війні на окупованій території.
 У тактиці партизанських дій можна виділити такі аспекти: 1.Руйнування інфраструктури противника в будь-якій формі (саботаж), знищення ліній зв'язку, високовольтних ліній, отруєння і знищення водопроводів, колодязів тощо) 
2.Дії на комунікаціях противника з метою порушення постачання його регулярних військ на фронтах.
3.Протидія окупаційній чи колоніальній адміністрації шляхом перешкоджання її роботі, знищення органів її влади, поліції, військових залог.
 4.Інформаційна війна (поширення вірних і невірних відомостей в усній (чутки, радіопередачі) або друкарській (листівки, газети, мережа) формі з метою схилити місцеве населення і (рідше) самого противника на свою сторону). 5.Знищення живої сили противника. 
6.Терор відносно противника — здійснення акцій, скерованих на залякування його в будь-якій формі (вбивство, диверсії, напади на місця розташування окупаційних чи колоніальних військ тощо).
 7.Одним з головних чинників для успішного ведення партизанської війни є підтримка партизанів місцевим населенням, яке забезпечує їх людськими поповненнями, необхідними припасами, а в разі поразки, прихистком. Бажано (але не обов'язково), щоб партизанам в їх боротьбі надавалася допомога з боку регулярної армії — фінансова, допомога спорядженням (зброєю, медикаментами і спорядженням перш за все), допомога інформаційна (інструкції, керівництво і інструктори, пропаганда). 

 Мао Цзедун називав партизанську війну найефективнішим засобом опору владі (диктаторській, колоніальній або окупаційній) і висунув основну ідею партизанської війни: «Ворог наступає — ми відступаємо, ворог зупинився — ми турбуємо, ворог відступає — ми переслідуємо».

Немає коментарів:

Дописати коментар