Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 6 травня 2014 р.

Офіційне звернення громадського руху "Лелека"


В ніч з 4 на 5 травня, у Новомосковську вандали розмалювали пам’ятник євреям, загиблим від фашистських загарбників у 1941-1943 роках.




Сьогодні нам стало відомо, що лідери КПУ сіють чутки про те, що ніби то активісти громадського руху "Лелека" мають відношення до розмалювання пам'ятників Леніну та жертвам геноциду єврейського народу в Новомосковську.




Повідомляємо усіх мешканців нашого міста про те, що ми не маємо жодного відношення до вандалізму даних пам'ятників. Якщо й адміністратори спільноти викладають новини у соціальній мережі ВКонтакті, додаючи фотографії розмальованого Леніна, то це зовсім не означає, що автори даних зазіхань на комунальну власність наші активісти. У нашому місті багато небайдужих українців.

Щодо нашої позиції з приводу даних інцидентів: ми підтримуємо ідею розмалювання вождя у кольори нашої держави, навіть більше, ми хочемо познайомитися із автором роботи; інцидент із паплюженням  пам'ятнику загиблим євреям у часи Другої світової війни ми не тільки не підтримуємо, а навіть й засуджуємо. Україна - європейська держава, у якій знайдеться місце кожному, ми проти дискримінації на расовому підґрунті, проти будь-якої ксенофобії, нацизму. 

Активісти нашого руху були, є і будуть проти вандалізму над пам'ятниками, тим паче над пам'ятником жертвам нацистської окупації нашої держави. Коли місцеві депутати підняли питання про пам'ятник Леніну, наша позиція була чіткою - демонтаж, тобто перенесення памятника, наприклад, у місцевий краєзнавчий музей. Ми виступаємо проти руйнації пам'ятників .

Розділяй і володарюй - принцип утримання державної влади, який застосовується урядами держав, що складаються з різнорідних частин та, згідно з яким, найкращим способом управління такою державою є розпалювання ворожнечі між її частинами. Сьогодні, ми можемо бути свідками того, як проти патріотів нашого міста ведеться кампанія спрямована на розкол. Комуністи і регіонали, інші проросійські сили ведуть антиукраїнську кампанію у нашому місті із створення провокацій. Мета кампанії - налаштувати проти патріотів місцевих жителів, тому наших активістів змальовують вандалами, нацистами, бандерівцями, які ненавидять людину лише за те, що та розмовляє російською мовою. Терміном "москаль" наші славні предки називали тих, хто проти української державності, а не тих, хто розмовляв російською. 

Дане звернення просимо вважажи офіційним зверненням керівників громадського руху "Лелека".

Немає коментарів:

Дописати коментар