Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 14 червня 2013 р.

«Вишиванковий Всесвіт»


На захід прийшло близько 150 чоловік, він також став об’єднанням молодості та досвіду.
Приємно вразила різноманіття вишитих сорочок, а також абсолютна аполітичність акції, були лише державні прапори.
Було присутньо багато знайомих облич, котрі часто відвідують подібні патріотичні заходи.
Організаторами ходи було новоутворене об’єднання «Слава Україні» (ГО «Громадянська Асамблея України», ДОО «РУХ», ГО «Новий початок», ГО «Дух», ГО «Дніпропетровська правозахисна група», ДОО «Просвіта», ДОО ВО «Собор», ГО «Варта українського козацтва»,ДОО «Всеукраїнське братство ОУН-УПА  ім. генерала Романа Шухевича»,Дніпропетровська «Спільна Справа»)
Місце зустрічі – фестивальний майдан на набережній, початок о 18:00. Поки йшло приготування до початку самої ходи та підходили люди, хор співав українські пісні.
Також всі бажаючи там же могли купити вишиванку або автентичний сувенір.
Далі маршрут пролягав до пам’ятника молодому Шевченку. Дорогою співали пісні (куди ж без них?) : «два дубки», «попереду жахи шляхи» тощо.
На деякий час зупинились перепочити біля пам’ятника Шевченку, де заспівали невід’ємний «Реве та стогне».  Люди робили фото на згадку.
Далі рушили до парку Глоби – кінцевої точки маршруту.
Там козаки показали свою виставу. Після чого всі присутні хором заспівали гімн. Організатори висловили свою подяку всім присутнім.
Захід фільмували місцеві 9ий  та 34ий телеканали, було багато представників різних інтернет та друкованих видань.
Порівняно з 08.05 міліції менше, але були. Сутичок не було. Люди привітно ставились до учасників заходу. Часто цікавились: «Хто ви такі?». Лише одна жінка ще на початку, на набережній висловила своє обурення, що ніколи такого не було, а тут вийшли .

1 коментар:

  1. "що ніколи такого не було, а тут вийшли ..." ))) ахаха... значить якщо,майже, кожні вихідні на цьому причалі якісь гуляння, п*яні морди то це нормально.... а якщо люди зібрались гарненько пройтись у вишиванках... то це бляха не подобається,,, йой... не всіх війна побила...

    ВідповістиВидалити