Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 5 липня 2013 р.

Ви нас вчили, що зло повинно бути покаране

Кабмін намагається скасувати надбавки до зарплати вчителів. Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, народний депутат від «Батьківщини» Лілія Гриневич вимагала не допустити затвердження проекту постанови Кабміну, яким знижується оплата праці працівників окремих галузей бюджетної сфери. Зокрема, за даними Гриневич, низка нововведень призведе до суттєвого погіршення оплати праці в сфері освіти, пише ZN.ua.

У разі прийняття документа в нинішній редакції працівники освіти щомісяця будуть втрачати кілька сотень гривень заробітку за скасування надбавок. Вчителі — від 294 до 361 грн. (через скасування надбавки за престижність педагогічної праці), а також 54-143 грн. (в результаті скасування надбавки за педагогічні звання) бібліотекарі — від 737 до 903 грн. і так далі.

Гриневич повідомила, що щодо загроз, які несе проект постанови, до неї звернулися представники профспілок працівників освіти. Вона переконана, що в нинішньому вигляді документ не може бути прийнятий. "Педагогам повинні зберегти, виплату надбавки в розмірі 20% від посадового окладу, забезпечити підвищення окладів за звання «учитель-методист», «викладач-методист», «старший учитель», — підкреслила голова комітету.


Вчителі завжди вважались елітою серед інтелігенції. Це люди, котрі навчають нас життю, як потрібно себе вести в тій чи іншій ситуації. Вчитель в багатьох випадках – взірець для учня, принаймні – так має бути.
Від них ми дізнаємося, що таке зло і добро. Вони нас вчать казати правду , робити гарні вчинки, вчать тому, що гроші – це не головне в житті, вчать самопожертві.
Одним словом – вчать нас бути людьми.

28 жовтня 2012 року відбулися вибори до Верховної Ради, на цих виборах був спостерігачем в своєму селі. Якось так вийшло, що вибори проводяться в більшій мірі в навчальних закладах, а головний там хто? Директор.
Із присутніх на виборах спостерігачів, більшість – вчителі шкіл та вихователі дитячих садочків; члени комісії також переважно викладачі, хоча були й лікарі.

В моїй школі, де я був спостерігачем, грубих порушень не було зафіксовано. Але в цілому по країні таке процвітало, і в цьому брали участь і освітяни - наша еліта серед інтелігенції.

26 травня 2013 року в Січеславі відбулися проміжні вибори до міської ради. Мені особисто відомо, що принаймні один з викладачів за відданий «регіоналам» голос розплачувався заліками.

Та й на «антифашистські» мітинги правляча партія скуповує вчителів без якихось великих проблем. Вчать одному, а роблять зовсім інше, брешуть, плазують перед владою, продаються за якісь 200 чи 300 грн. Продають таким чином країну й долю її громадян, долю тих, кого вони навчають/виховують. Яке майбутнє чекає на нас, якщо ті, хто повинен своїм прикладом показувати, як шанувати свою Україну, веде її на шлях руйнації?

А влада в свою чергу дала 300 грн. одного разу, а зараз «… у разі прийняття документа в нинішній редакції працівники освіти щомісяця будуть втрачати кілька сотень гривень заробітку за скасування надбавок».

То у вас, шановні, з математикою слабенько? Непорядок, як же ви тоді навчаєте, якщо самі не можете зробити елементарного???

Ви нас вчили думати власною головою, не списувати на математиці, та не переписувати у сусіда по парті диктант, а самі думаєте чиєю головою – невже власною?
Гріш вам ціна, якщо до такого ви додумались власною. Не можу вас назвати людьми, а раз ви не люди, то яке ви маєте право когось чомусь вчити?

І вийшло як в «Катерині», яку написав Шевченко – вас використали, а тепер ще й сміються.

Чесно кажучи, мені вас не шкода. Ви нас вчили, що зло повинно бути покаране … то ось, тримайте покарання. Це покарання ви зрозумієте повністю, я й не сумніваюся, воно ж вдарить по вашому шлунку, а покарання через шлунок розуміють найкраще.
Але може варто було б почати застосовувати і свою голову не лише для того, щоб носити зачіску і не допомагати злодіям грабувати самих себе?


Артур Литвиненко, координатор ГР «Лелека»


LELEKA NEWS



Немає коментарів:

Дописати коментар