Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 24 березня 2013 р.

Враження пасажира обстріляної маршрутки

17.03.2013 у м. Новомосковськ, Дніпропетровської області близько 18.20, в районі «Карату» було обстріляне, з вогнепальної зброї, маршрутне таксі № 40. В результаті чого, було поранено одну людину. Всі хто бачив, або має записи відеореєстраторів з місця події, прошу звернутись до міліції, на автостанцію, або до будь-якого водія Новомосковського АТЦ.

Оскільки я перебував, як кажуть, не втому місці, та не в той час – тобто був учасником даних подій, можу розповісти як було, з точки зору пасажира маршрутки №40... В Інтернеті вже є деяка інформація щодо цієї події, в принципі нічого нового не розкажу... маршрутка їхала в бік Черкаського... біля «КАРАТу» зупинилась підібрати чергового пасажира.... ну, а далі – постріл, посипалось скло. Відразу якось і не зорієнтувався, що то було, вже потім, побачивши в склі отвір від кулі, зрозумів – куля влучила в жіночку, яка, до речі, стояла. Але вона якось навіть не закричала, мабуть через шок. То вже потім їй стало зле, а потім побачили рану на плечі ... швиденько в ЦРЛ. А там вже наші лікарі попрацювали....
Тим часом «пригнали» ще одну маршрутку, щоб пересадити людей, попросили почекати міліцію... І тут – найцікавіше!!! Все розумію – переживання, страх, шок – все ж на місці тієї жінки міг бути кожний... Вразила байдужість людей – посидівши в маршрутці хвилин десять, люди почали швиденько розходитись... Мало хто звернув увагу на те, що треба дати якомога більше свідчень для розкриття цього злочину – майже всі розійшлись!!! А ми хочемо кращого життя??? Якщо Вас щойно ледь не підстрелили, а Ви розвертаєтесь і йдете додому – це не правильно!!! Декілька реплік які мене вразили: «Оно мне надо? Дам показания, потом будут вызывать, никакой работы не будет...», «Зачем я буду ждать, если все равно никого не найдут...» Навіть не знаю, можливо ще полякались «помсти», але охочих свідчити було якось небагато.
Коли під'їхала машина міліції, в салоні маршрутки все ж залишилось декілька людей, які й дали свідчення щодо події... Забув сказати саме головне – зі слів пасажирів та водія, я сам не бачив, бо також їхав стоячи, постріл відбувся з вікна позашляховика темного кольору, який проїжджав поруч. Скло розбилось не все – якраз залишився отвір від кулі, а далі розпалось... Куля влучила майже на рівні голови сидячої людини, і лише випадково нікому в голову не потрапила... З якої зброю був постріл – нічого сказати не можу, але точно, що це бойова, адже «травмат» не зможе пробити скло та ще й нанести таке поранення... А-ля 90-ті – чи то водія хотіли «пріпугнуть», чи то «мажорська» забаганка – хтозна, але те, що цю справу потрібно розкривати, і якомога швидше – це так... Бо люди щодня їдуть на роботу, на навчання, і їм (як і мені) не хочеться кожен день «підставлятись» під кулі, відморозків.
Руслан

P.S. Новомосковці пов'язують цю пригоду з конфліктом між власниками автопідприємств у Новомосковську і Дніпропетровську. За неперевіреною інформацією до дніпропетровських автоперевізників має відношення «Сім'я».





Немає коментарів:

Дописати коментар