Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 11 лютого 2013 р.

Боржник? То будеш ним!

Сьогодні вперше, замислився над тим , що ж зроблено в продовж двох місяців косметичного ремонту нашого під’їзду. Адже жодного разу, проходячи 5 поверхів до своєї квартири, я не звертав уваги на головне.
Прояснення та прозріння мешканців під’їзду розпочалися з моменту розсіювання тютюнового смогу – на кожному поверсі висіло оголошення про заборгованість за комунальні послуги включаючи виконані ремонтні роботи. Із задоволенням показав би Вам ті повідомлення, але на жаль вони не збереглись (можливо навіть, що ті ж робітники й знищили докази злочину, якщо можна так сказати).
Повідомлення були у вигляді таблиць в яких вказано № квартири та суму заборгованості. Боргів не було зовсім, приблизно в 10-15 квартирах, інші ж мали від 300 грн. й більше. Запам’яталась мені лише одна, (квартира) котра мала щонайменше 4.5 тис. гривень (мабуть ніхто не жив або з’являлися дуже рідко , тому не виплачували грошей зовсім). Загальний борг під’їзду становив приблизно 15 тисяч гривень.
В розмові з бабусями-сусідками, що прожили в цьому будинку все своє життя для себе з’ясував – понад 30 років ремонту жодного разу не робили.
Ми виплачуємо (я б навіть сказав, що віддаємо) гроші в КомЕнерго для того , щоб у багатоповерхових будинках було затишно, тепло, завжди мали світло та бачили навколо чистоту й комфорт (як це ми бачимо в інших країнах). Натомість, ми отримуємо неякісні комунальні послуги та ремонти з інтервалом у 30 років.
Більшість людей, котрі живуть тут, зрозуміли, що викидають гроші «на вітер» та вирішили не виплачувати кошти. Звичайно, ці бездушні селюки (як то кажуть вороги), що працюють в компанії, побачили це та одразу почали виправляти ситуацію, щоб не загубити з кишені більше грошей аніж вони витратять на ремонт під’їзду.
Погано, що майже всі мешканці будинку не зрозуміли цього (що за ті гроші, котрі КомЕнерго отримували 30 років, можна збудувати новий будинок та видати кожному по квартирі) та відновили виплати коштів компанії, тим самим погоджуючись з системою шахрайства і обманюючи в першу чергу самих себе. Люди, не обманюйте самих себе та не дозволяйте наживатися їм (Селюкам з набитим черевом) зі своїх власних кишень. Перед тим як віддавати гроші потрібно напевно знати за ЩО???
Порада для КомЕнерго: на майбутнє, перед тим як виставляти рахунки про заборгованість, узгоджуйте кошторис ремонтних робіт та послуг з кожним окремо потенційним майбутнім «боржником»…

Дмитро Черненко (16 років)


Немає коментарів:

Дописати коментар